Eerste blog

stichtingsamensportief Sportief Peuteren & Kleuteren in Strijp

Hoi lieve mensen,

Ik ben Kris en ik ben stagiaire bij Stichting Samen Sportief. Via een blog dagboek wil ik jullie meenemen langs alle activiteiten die de stichting allemaal uitvoert.

Vandaag was ik met gymdocent Bob van de stichting mee naar basisschool Strijpdorp in Eindhoven. Bob geeft daar beweeglessen aan peuters en kleuters.

Ik kijk mee met de lessen voor de groep 1 van de school. Voor dat de les begin pakt Bob, meneer uil (uiltje Wijs) erbij en doen ze de uilendans. Vervolgens staan er 3 activiteiten klaar.

foto-17-09-18-11-54-28

De lessen staan op dit moment in het teken van thema Circus.  Er wordt gestart in de circuspiste. Dit is een piste gemaakt met fietsbanden. Hier doen ze verschillende spellen. De kinderen worden steeds omgetoverd naar een dier. De kinderen gingen, als een paard, hond of tijger over de banden heen springen of als een beer over de banden heen kruipen.

Een andere oefening in de circuspiste was zijwaarts over de banden heen rennen, links en rechtsom. Ik zag veel blije gezichten bij de kinderen tijdens het nadoen van de dieren. Natuurlijk werd er flink werd bewogen tijdens de spellen in de circuspiste.

collage-2018-10-09-12_21_49

Het volgende spel is het verstopspel. Kinderen rennen met verschillende manieren over de cirkellijn die is getekend om een deken. In het midden van de cirkel ligt een deken met daaronder de voorwerpen die ze hebben uitgekozen uit de rode emmer. Na elke keer op een andere manier te hebben gerend mochten de kinderen 1 voor 1 zijn of haar voorwerp pakken. Dat doe je zonder onder de deken te kijken. Op het begin verzint Bob de manier van bewegen over de lijn. Daarna vraagt hij steeds aan de kinderen hoe ze over de cirkellijn heen willen rennen, dat kan zijn huppelend, stampen of hinkelend. Sommige kinderen vonden dit nog lastig maar Bob stimuleerde om het altijd te proberen. Als het echt niet lukte mochten de kinderen iets doen wat ze wel konden. img_0066

Bij het 3e spel gaan de kinderen naar de voetbalkooi, daar spelen de kinderen hockey met blauwe en roze schuimstokken. Ze mogen alleen de schuimstok gebruiken en geen handen of voeten. Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen.

Na de les wordt meneer uil er nog bij gehaald en wordt er een high five of een knuffel gegeven. De kinderen hebben genoten van het extra buiten speel moment en ik kreeg zin om zelf ook mee te doen. Dit was mijn eerste Blog. In het vervolg zullen er meerdere Blogs op de site geplaatst worden. Zo leer je de stichting en de medewerkers nog beter kennen.

Sportieve groet,

Kris