Leuke Bootcamp in Zaltbommel

stichtingsamensportief Sportief & Speciaal

Hi lieve mensen,

Wat heb ik vandaag een top dag gehad! Ik was vandaag met sportdocent Eva van de stichting mee naar Zaltbommel. Daar geeft Eva voor de jongeren van de Praktijkschool de Brug wekelijks bootcamp les. Super leuk! Dit was helaas wel de laatste bootcamp les van deze periode.

Het thema van vandaag was battle for the money. De jongeren konden bij verschillende bootcamp activiteiten (nep)geld verdienen en aan het einde konden werd er gekeken wie het meeste geld had verdiend en dus de winnaar was. De jongeren moesten bij verschillende spellen onderling afspreken voor hoeveel geld ze gingen strijden. Dit gaf een leuke dimensie aan de activiteit.

Ieder kind kreeg in het begin startgeld zodat ze daarmee de spelletjes konden spelen. Spel nummer 1, het casino was een individueel kaartspel. Ikzelf stond daarbij om de leerlingen te helpen. We speelde hogere of een lagere kaart. Als ze het goed hadden konden ze geld verdienen. Dit spel was erg populair want ik had het elke keer heel druk haha.

Het 2e spel, daar was een ring van pionnen met daarin een band. Met 2 man ging je in de ring staan en pakte de band vast, met die band moest je de ander proberen uit de ring te trekken.

Spel nummer 3 is op de evenwicht balk elkaar proberen eraf te slaan met sponsstokken, ook hier moesten ze zelf regelen om hoeveel geld ze speelde. Soms kon het heel lang duren voor dat iemand eraf lag maar andere keren ging het ook heel snel.

Spel nummer 4, wie blijft het langste hangen, dit is puur uithoudingsvermogen. Overigens was dit ook moeilijk om erop te komen omdat de rekken heel hoog waren.

Spel nummer 5, een soort bierpong maar dan niet met bier haha. Probeer de balletjes in de emmer te gooien, bij dit spel stond hun eigen gymjuf Maaike, dus dat werd onderhandelen met de juffrouw. Eens kijken of ze daarvan konden winnen…

Spel nummer 6, was flink traplopen en dus goed voor de kuiten. Vanuit de uitkijk toren in de roos mikken op de grond. Hier konden ze de hoeveelheid geld verdienen waar je in gegooid hadden. Je kon dus niks verliezen, alleen maar geld winnen. Het geld konden ze ophalen bij gymdocent Eva. Ook dit was een populair spel omdat je hierbij niet kon verliezen.

Ook was er een jager in het spel, deze jager kon de leerlingen tikken als ze niet bezig waren met een spel. Elke keer als de jager iemand getikt had kreeg hij de helft van het geld van de ander. Elke leerling was een korte tijd zelf de jager.

De kinderen hadden het erg leuk gehad en via deze sportieve les hebben ze gelijk ook geoefend met hoofdrekenen. Ik zelf vond het tof een mee te doen. Ben je nou benieuwd wat ik de volgende keer ga doen? Blijf onze website dan in de gaten houden!

Sportieve groet,

Kris