PrOlympics 8 november

stichtingsamensportief Sportief & Speciaal

Hallo allemaal,

Donderdag 8 november heb ik een topdag gehad bij het evenement PrOlympics in Sport & Evenementencomplex de Heiberg Veldhoven. Dit is een evenement voor kinderen die op de praktijkschool zitten. De kinderen kunnen kiezen tussen verschillende sporten, bijv. voetbal, tennis, kickboksen, dansen, bootcamp, hockey en drumtastic. Super leuk! Mijn taak was om de projectleider te ondersteunen en foto’s te maken. Dit vond ik leuk, omdat je dan bij elke sport mee kan kijken hoe het gaat en of de kinderen het leuk vinden.

Als de kinderen dansen hadden gekozen, gingen ze naar Cardo Dance Department. Hun dansdocent verzorgde een leuke dans workshop. Hoe hij de danspasjes aan de kinderen leerde was fantastisch om te zien, ook met zoveel geduld en passie!

We gaan door naar de volgende sport. Voetbal werd verzorgd door Pro Talents. Dit was in 2 grote zalen van Sport & Evenementencomplex de Heiberg. Ik vond het top om te zien hoe de kinderen met elkaar communiceren als het om voetbal gaat. Het maakt niet uit wie er in je team zit, want als je scoort of de bal tegenhoudt ben je een held!

Op de buitenbanen was de tennisworkshop van Sportivity Service. Hier waren de kinderen super fanatiek bezig. Hoewel het voor sommige nog moeilijk was, probeerde ze het wel altijd.

Buiten was ook het bootcamp. Dit werd verzorgd door de sportdocent van onze eigen stichting. Heel veel leuke en creatieve onderdelen! Speellandschap de Heiberg werd daar goed bij gebruikt. Van de rekken tot de schommels, alles werd erbij betrokken. Heel goed over nagedacht!

En dan het kickboksen, wauw!! Wat een goede begeleiders van de Koryukan Kickboks vereniging. Ze hadden super veel spullen bij zich om de kinderen te vermaken. Van bokshandschoenen tot allerlei stootkussens. Met zoveel passie en energie gaven ze deze workshop. Super gaaf!

Als ik denk aan hockey, denk ik aan een hockeystick, bal en dan spelen. Maar hoe deze mensen van Sportivity Service en Dynamo jeugdwerk een hockey workshop gaven was echt knap. Ze hadden parcours en wedstrijdjes natuurlijk, ook onderlinge wedstrijdjes konden ze niet voorbij laten gaan.

En dan nu het laatste onderdeel, Drumtastic! Ik denk niet dat veel mensen weten wat dit inhoud. Ook ik wist eerst niet wat het was. Bij Drumtastic sla je met drumsticks tegen een grote opgeblazen bal. Je kunt er allerlei dingen mee doen. Op de muziek tegen de bal aanslaan, in bepaalde pasjes van bal wisselen met de buurman/vrouw, maar ook work-outs bijv. de bal hoog vast houden en squads doen. Dit was denk ik wel het apartste wat ik die dag heb gezien. Echt heel vet om te zien hoe de kinderen mee doen en er van genieten.

Als afsluiting konden de kinderen een prijs winnen. Had jij de mooiste foto gemaakt van het evenement en doorgestuurd naar Stichting Samen Sportief op Instagram? Dan kon jij een prijs winnen. Ook kregen de scholen die meededen een bootcamppakket cadeau van de organisatie. Hier waren de scholen super blij mee!

Wil jij meer van mijn blogs lezen? Dat kan! Check de website van www.stichtingsamensportief.nl

Met sportieve groet, Kris (stagiaire bij stichting samen sportief)