Pr-VsOlympics

De PrOlympics en de VsOlympics zijn jaarlijks terugkomende evenementen van Stichting Samen Sportief i.s.m. Stichting Pro Talents.

De volgende visie gebruiken wij hierbij:

“Het talent in het kind zoeken en de leerling kennis laten maken met sport en bewegen teneinde meer psychische weerbaarheid te kweken, samenwerking te bevorderen en te leren omgaan met winst en verlies.”

Wij organiseren de PrOlympics al vele jaren voor leerlingen van praktijkscholen (PrO) met een licht-verstandelijke beperking uit de zuidelijke provincies van Nederland. De deelnemers zijn tussen de 12 en 16 jaar, die al dan niet sporten in hun vrij tijd.

Wat houdt het project in?SONY DSC

2 x 1-daags sportevenement per jaar. Één in juni en een in november;

Ongeveer 250 deelnemers per dag;

Veel verschillende verschillende soorten zoals; Judo, Basketbal, Dans, Freerunning, Voetbal, Tennis, Hockey, Rugby, Klimmen, Turnen;

Alle sporten in clinic vorm waarbij ontmoeting en plezier voorop staan;

De organisatie stelt jaarlijks 10 stage plekken beschikbaar voor leerlingen van het Praktijk Onderwijs. Samen vormen zij het organisatieteam van de PrOlympics.

Data 2019:

• Zomer PrOlympics 6 juni 2019 in Eindhoven
  • Winter PrOlympics 7 november 2019 in Veldhoven

Daarnaast organiseren wij dit jaar voor de 2e keer de VsOlympics Swimcup. De VsOlympics is een sportdag voor  leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs(cluster 3 en 4). De deelnemers zijn tussen de 12 en 16 jaar, die al dan niet sporten in hun vrij tijd.

Wat houdt het project in?

1-daags sportevenement per jaar. Dit wordt gehouden in november;

Ongeveer 100 deelnemers per dag;

Zwemspelletjes afgewisseld met verschillende watersporten;

Plezier staat voorop, winnen speelt geen rol.

Data 2019:

• VsOlympics Swimcup 19 november 2019 in Eindhoven

Wil je met jouw school meedoen? klik dan hier