Samen Uniek

Samen Uniek is een nieuw project dat in de coronatijd is ontwikkeld door Stichting Samen Sportief, Diëtistenpraktijk Vivian van Orsouw en Uniek Kindercoaching uit Veldhoven.

Wij hebben een financiële bijdrage ontvangen van het Oranje Fonds en gaan hiermee verschillende schoolverlatersgroepen middels online begeleiding aan elkaar koppelen. Groep 8 kinderen van het basisonderwijs krijgen een door ons opgeleide Uniek Buddy toegewezen die samen, met onze professionals, de stap naar het voortgezet onderwijs begeleid. De Uniek Buddy is een ervaringsdeskundige die net is geslaagd voor het voortgezet onderwijs.

De overstap van basis naar voortgezet onderwijs gaat dit jaar wel heel anders dan anders. De groep 8 leerlingen worden veel minder voorbereid op deze stap dan normaal omdat het onderwijs lange tijd op een andere manier is gegeven door de coronamaatregelen.

Eindexamen studenten hebben vroeg zomervakantie en gebruiken deze periode vaak om veel te werken. Echter is het vinden van een bijbaan nu lastig omdat er in veel branches weinig werk te vinden is. Bij ons kunnen deze jongeren veel werkervaring opdoen en worden ze opgeleid tot Uniek Buddy.

Door onze professionals zijn er online modules gemaakt waarbij de schoolverlaters individueel maar vooral samen thema’s behandelen zoals: Hoe leer je huiswerk goed plannen, samen bewegen verbetert de leerprestaties, wat doet gezonde voeding met je brein, leermethodes die werken voor jou en delen ze unieke ervaringen met elkaar.

Ouderbetrokkenheid is noodzakelijk van de groep 8 kinderen, deze bereiken wij door 2 (online) ouderkind gesprekken met de kindercoach aan te bieden.

Bent u op zoek naar begeleiding van uw zoon of dochter zodat ze met een goed gevoel naar het voortgezet onderwijs gaan? Of ben je geslaagd en juist op zoek naar een unieke bijbaan?

Neem dan vanaf nu contact met ons op voor extra informatie of om aan te melden kunt u een mail sturen naar info@stichtingsamensportief.nl u kunt ook bellen met de projectleider Eva Lindeman via 06-17452953.

De eigen bijdrage voor deelname van groep 8 leerlingen is eenmalig €135. Hiervoor krijgt uw kind een begeleidingstraject dat loopt tot 30 september 2020 en is inclusief 2 ouder-kind gesprekken en verschillende online modules die thuis gevolgd kunnen worden.

Samen Uniek wordt mede mogelijke gemaakt door: