Sportief@School

FUN en een optimale sportbeleving staan centraal!

• De Sportief@School programma’s passen in de ambities van het nieuwe landelijke beleid om meer sport op school aan te bieden.
  • Op basisscholen wordt per groep gemiddeld 2 keer per week 45 minuten gymles gegeven. Het streven is dit te verdubbelen tot 3 uur per week. Daar profiteren de kinderen van, maar ook de school.
  • Met het Sportief@School programma wordt door onze leuke sportspecifieke lesblokken een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de fysieke, motorische en sociale vaardigheden van kinderen. Longitudinaal onderzoek geeft aan dat kinderen die meer en beter sporten, ook beter leren.
  • Scholen waar meer gesport wordt, hebben een betere sfeer en een beter imago.
  • Ons aanbod is flexibel en in te zetten bij groep 1 t/m 8.
  • Kinderen die meer en beter sporten raken minder snel geblesseerd en blijven langer actief binnen sport.

De sporten kunnen op aanvraag van de school in blokken van 3 t/m 6 weken worden aangeboden:atletiek

• Voetbal
  • Basketbal
  • Freerunning
  • Multisport
  • Sportreis naar toernooiland
  • Hockey
  • Funkey (knotshockey)
  • Atletiek

De lessen worden door onze zeer ervaren professionele docenten gegeven.

In 2014 is de stichting gestart met dit aanbod in verschillende gemeenten in Limburg, waaronder Roermond, Echt, Susteren en Venray.

In 2015 en 2016 heeft de stichting in gemeente Bergeijk en in Veldhoven op ruim 18 basisscholen het Sportief@School programma gedraaid.

Voor de doorstart van het project in Veldhoven sluiten we een 4-jarige samenwerkingsovereenkomst met de lokale samenwerkingspartners (september 2017 t/m juli 2021). Onderdeel hiervan is dat iedere partner de verplichting aangaat om het project ook na 4 jaar door te zetten.

Binnen het Sportief@School lessen gaat het niet om winnen!
Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken of dit fantastische aanbod ook op uw school past.
Neem contact met ons op.